BLIJ-MAKERS-TAS

IMG_20210312_132910

Wat is een BLIJ-MAKERS-TAS?

Een BLIJ-MAKERS-TAS is een verrassingstas vóór en door iedereen.  Om te ontvangen en weer door te geven. Telkens weer gevuld met kleine attenties om iemand te laten weten dat je hem/haar waardeert.

De BLIJ-MAKERS-TAS is een non-profit initiatief, bedoeld om een verbinding tussen mensen te stimuleren. Het is natuurlijk een cliché dat het beter is te geven dan te ontvangen, maar het is echt zo. Het is leuk om elkaar te verrassen en zo voegen we samen blijdschap toe aan onze omgeving.

Van klein initatief tot een groeiend ideaal

Blij-Makers-Tas is klein begonnen vanuit een persoonlijk initiatief, bedoeld om mensen blij te maken en te verbinden.  Met zelf- bestickerde boodschappentassen, voorzien van een los instructie-label. De grijze shoppers gingen na een oproep op Facebook al snel van hand tot hand. Omdat het project zo enthousiast werd ontvangen, was de voorraad van de eerste 50 prototype tassen al snel uitgeput.  Gelukkig kon er dankzij een crowdfunding-actie een nieuwe voorraad tassen worden besteld.  De nieuwe katoenen tassen zijn gemakkelijker te verspreiden en minder kwetsbaar omdat de uitleg op de tas staat gedrukt en niet op een los label.

Inmiddels verspreiden de tassen zich al door het hele land....

Alle donateurs bedankt voor jullie gulle gaven en geloof in het project.

Voor wie is de BLIJ-MAKERS-TAS bedoeld?

De BLIJ-MAKERS-TAS is voor iedereen. Want iedereen verdient het om gewaardeerd te worden en om persoonlijke aandacht te krijgen.  De BLIJ-MAKERS-TAS wil mensen verbinden en niet in hokjes plaatsen. Dus het maakt niet uit wat je leeftijd, geslacht, overtuiging, afkomst of sociale situatie is.

Natuurlijk kun je met de BLIJ-MAKERS-TAS iemand die het extra nodig heeft een hart onder de riem steken.  Maar dat hoeft dus niet. We hopen dat de tas op verwachte én onverwachte plekken terecht komt en zoveel mogelijk mensen bereikt en verblijdt.

Wat zit er bijvoorbeeld in een tas?

IMG_20210403_201530
IMG_20210403_201510

Pay it forward principe

Misschien heb je er wel eens van gehoord: het Paying Forward Principe. Dit wil zeggen dat je een goede daad die iemand voor jou heeft verricht weer doorgeeft aan iemand anders in plaats van aan de oorspronkelijke weldoener.  Je geeft de goede daad dus door aan anderen waardoor er een 'kettingreactie' van goede daden ontstaat. Zo kan iedereen met een kleine goede daad bijdragen aan een hele positieve beweging. Met de BLIJ-MAKERS-TAS hopen we ook een keten van blijdschap te vormen.

Tassen bestellen?

Lijkt het je leuk om zelf ook één of meerdere Blij-Makers-Tassen te verspreiden? Voor € 3,- per tas en eventueel verzendkosten doe je al mee.

Als de tassen moeten worden opgestuurd, komen hier per levering de volgende kosten bij:

  • 4 of minder tassen: verzending (brievenbus-envelop) DHL € 4,50
  • 5 - 25 tassen: verzending (pakket) naar DHL afhaalpunt € 6,- / thuisbezorgd € 7,-

De tassen kunnen ook, op afspraak, in Almelo worden opgehaald.

Grotere aantallen en/of zakelijke bestellingen op factuur op aanvraag.

Gebruik het contactformulier om de tassen te bestellen.  Geef aan hoeveel tassen je wilt bestellen en naar welk adres ze moeten worden gestuurd. Je ontvangt dan een betaalverzoek (Tikkie).
Als je hebt betaald, worden de tassen naar je opgestuurd. Heb je nog vragen of speciale wensen, geef het aan bij de opmerkingen en ik neem contact met je op.

Blije groet,

Brenda

IMG_20210311_150411

Gedeelde blijdschap is nog mooier!

Natuurlijk is het ook leuk wanneer er gedeeld wordt wat er met de tassen gebeurt. Wat stopt iedereen er in? Waar komen ze terecht?
Door onze ervaringen met de tassen te delen, kunnen we elkaar inspireren en maken we ook anderen weer enthousiast.

Meld je dus aan voor de speciale Facebook groep en deel jouw ervaring met de Blij-Makers-Tas. Of plaats zelf een berichtje op Facebook of Instagram en gebruik #blijmakerstas.

Deelnemen als organisatie?

BLIJ-MAKERS-TAS wil graag blijven groeien. Hiervoor zijn natuurlijk middelen nodig. Als bedrijf/organisatie kunt je hierbij helpen. Samen kunnen we een brede positieve maatschappelijke beweging op gang brengen.  Er zijn verschillende manieren waarop jouw organisatie kan aanhaken.

Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen door:

  • het bekostigen van nieuwe tassen, eventueel met opdruk van een eigen logo;
  • een ondersteuningsbijdrage te doen voor o.a. verzendkosten en overige projectkosten.
  • op andere wijze het project te ondersteunen, bijvoorbeeld door promotie, advies, etc.

BLIJ-MAKERS-TAS biedt een mooie gelegenheid om je eigen medewerkers, klanten, leden, etc. te verrassen met een leuke attentie.  Daarnaast stel je hen in de gelegenheid om zelf ook weer mensen in hun omgeving blij te maken.

Het is ook mogelijk om BLIJ-MAKERS-TAS in te zetten als team-building activiteit. Je kunt dan samen met medewerkers tassen gaan vullen en uitzetten.

Wilt je meer weten? Samen een kop koffie drinken (al dan niet digitaal) kan altijd, toch?